Siirry sisältöön

CARITAS

Jos nyt jollakin on tämän maailman rikkauksia ja hän näkee veljensä tai sisarensa kärsivän puutetta mutta sulkee häneltä sydämensä, kuinka Jumalan rakkaus saattaisi pysyä hänessä? (1.Joh 3:17)

Angelico, Fra - pietari_stefanos_diakoni_almujenjakaminen

Angelico, Fra (1387-1455): Pyhä Stefanos ottaa vastaan diakoniksi vihkimisen pyhältä Pietarilta ja jakaa almuja. Vatikaani, Nikolaus V kappeli. © 2021. Photo Scala, Florence

Solidaarisuus ihmisperheen kesken ja yhteisen hyvän edistäminen on ilo! Siksi jokaisesta ostetusta kirjasta lahjoitetaan 2 euroa Caritas -hyväntekeväisyysjärjestölle. Kertyneet varat kohdennetaan suoraan työhön Suomessa, jossa avulle on huutava tarve ja monella on pula arkipäivän välttämättömyyksistä. Työ on vähävaraisten perheiden (mm. lasten ja nuorten leirimaksut) ja vähävaraisten kotitalouksien tukemista (esim. ruoka-apulahjakortit).

caritas-logo

Suomen Caritas tukee kaikkein haavoittuvimpia ja syrjäytymisvaarassa olevia ihmisiä.

Suomen Caritas on myös osa maailmanlaajuista Caritasten verkostoa, joka pyrkii edistämään oikeudenmukaisuutta, rauhaa ja tasa-arvoa kaikkialla maailmassa. Caritas-verkosto on yksi maailman suurimmista humanitaarisista järjestöistä.

www.caritas.fi (Suomen sivusto)

www.caritas.org (kansainvälinen sivusto)

Larissa ja paavi

Caritas Suomen pääsihteeri Larissa Franz-Koivisto tervehtimässä 265. Pietarin seuraajaa, paavi Franciscusta.

Kristilliseen traditioon ja elämäntapaan kuuluu olennaisesti kaikista heikoimmassa asemassa olevien huomioiminen. Jokapäiväinen leipä kuuluu aivan jokaiselle ja niinpä lähimmäisen rakkaus on aina myös konkreettisia tekoja. Almujen antaminen osoittaa sekä jalomielisyyttä että myötätuntoa antaen ainakin lohdullisen toivon pilkahduksen paremmasta hätää kärsiville. Samalla se muistuttaa antajaansa siitä tosiasiasta, että harvoin, jos koskaan, kartutettu omaisuus tai muunlainen hyväosaisuus on täydellisesti itse ansaittua.

Masaccio - pietari_almut_ananias

Masaccio (1401-1428): Almujen jakaminen ja Ananiaksen kuolema. Firenze, Santa Maria del Carmine. © 2021. Photo Scala, Florence/Fondo Edifici di Culto - Min. dell'Interno

Lisätiedot:
Kirjastonhoitaja Liina Eloaho
Puh. 09 6120 6711
kirjasto@studium.fi

Kustantaja:
Studium Catholicum
Ritarikatu 3 b A 4, 00170 Helsinki
Puh. 040 779 6896

tahti-valkoinen-100
Vieritä ylös