Siirry sisältöön
Karkinen_etukansi_kuva

Jaro Karkinen

Tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni – Paaviuden historia Pietarista Gregorius Suureen

Tämä on ensimmäisten vuosisatojen todellinen suuri tarina: kuinka itäisiltä mailta saapunut, köyhien kalastajien tuoma viesti tavoitti sykkivän miljoonakaupungin ja maailmanvallan, kuinka vainot vaihtuivat voittoon ja ylenkatse pitkään pohdintaan, kun vuosisatoja kypsynyt filosofia ja kristillinen oppi löysivät toisensa. Kuuden vuosisadan jälkeen ajan ahjosta, jonka liekkejä lietsoivat suuret mullistukset ja maailmanpiirin asettaminen uudeksi, nostettiin lopulta Euroopaksi nimitettävän taoksen ensimmäinen hehkuva möhkäle. Legiooniaan eri puolille Välimerta lähettänyt kuningatar kaupunkien joukossa oli tässä vaiheessa enää kylä, jonka keskusaukiolla paimensivat karjalaumat: uuden maailman vartija ei ollut kultainen kotka, vaan sen suojeluspyhimykseksi nimitettiin työn ja rukoilun täyttämästä hiljaisesta elämästä julistanut munkki Benedictus. Mutta samalla, kun aika teki pois Rooman armeijat, senaatin, legaatit ja konsulit, Lateranus-palatsiin ja Konstantinuksen basilikaan jäi papa, jonka historia oli tuskin vasta alkanutkaan.

Kirjailija Jaro Karkisen uusin teos Tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni – Paaviuden historia Pietarista Gregorius Suureen on avain eurooppalaisen kulttuurin ja historian ehkä kiehtovimpaan instituutioon.

Toimitus syksy 2021.

Ilmoita, kun kirja on saatavilla

Jätä meille sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme sinulle heti, kun kirja on saatavilla.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Nyt ennakkotilaajille 20% alennus.
Jo tehdyn ennakkotilauksen voi peruuttaa milloin tahansa ennen julkaisua ilmoittamalla asiasta osoitteeseen kirjasto@studium.fi.

Hinta

29,90 

Ei varastossa, vain jälkitoimituksena

Tuotetiedot

Sivumäärä: ~500

Painovuosi 2021

Kustantaja: Studium Catholicum

Lisätiedot:
Kirjastonhoitaja Liina Eloaho
Puh. 09 6120 6711
kirjasto@studium.fi

Kustantaja:
Studium Catholicum
Ritarikatu 3 b A 4, 00170 Helsinki
Puh. 040 779 6896

tahti-valkoinen-100
Vieritä ylös